A megtisztított 7-8 kilós bárány lábait levágjuk, a citromok levét az olajba csavarjuk, a fűszereket összekeverjük. A bárányt kívül-belül bedörzsöljük sóval, a belsejét még az összekevert fűszerek harmadával is, a ... tovább
A hártyáitól megtisztított nyúldarabokat szalonnával gazdagon megtűzdelünk s enyhén besózzuk. Egy sütőlapra zöldségágyat készítünk, melyre rátesszük a nyúldarabokat, besózzuk és forró zsírral leöntjük, aztán meleg ... tovább
A kereszt alakban bevagdalt gesztenyét forró sütőben süssük tíz percig, majd tisztítsuk meg. A zöldségalaplében tegyük fel főni. Közben a felforrósított vajon pároljuk át a finomra vagdalt hagymát és az uborkaszeletelőn ... tovább
A pulykamellet felszeleteljük és fólia alatt négy nagyobbacska szeletté verjük. A paradicsomot kimagozzuk és a mozzarellával együtt, kis kockára vágjuk. Összekeverjük a metélt bazsalikommal. A sózott borsozott húsokra halmozzuk a ... tovább
Az oldalast egy fej fokhagymával, vöröshagymával, 2 babérlevéllel, szemesborssal és sóval ízesített vízben főzzük 25 percig, majd lecsepegtetve hagyjuk kissé kihűlni és minden második csont között elvágva daraboljuk fel. Amíg ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét, csipetnyi sóval habbá verjük. A többi hozzávalót simára keverjük és a tojáshabot beleforgatjuk. A lisztbe mártott hozzávalókat belemártjuk és aranybarnára sütjük. ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot és a bőrt máshoz használjuk fel, majd fólia alatt, gyengéden kiverjük. lesózva, borsozva állni hagyjuk egy negyed órát, majd leitatva az olajban elősütjük. oldalanként kb 3 percig. A megmaradt ... tovább
Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt ... tovább
A kicsontozott húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Pácoljuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és provence-i
fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csepegtessük le és tűzzük nyársra a megtisztított és hasonló nagyságú ... tovább
A padlizsánt hosszában felszeleteljük és olajjal megkenve mindkét oldalát meggrillezzük. Még melegen beecseteljük némi olajban elkevert zúzott fokhagymával, ha kihűlt ráterítünk egy hajszálvékony sonkaszeletet és a ... tovább