Nyúl vadasan
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
házinyúlhús |
158 |
21 |
8 |
0.4 |
0 |
71 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
25 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
fehérbor |
75 |
0 |
0 |
3 |
0 |
0 |
ízlés szerint
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
3 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
3 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
3 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
ízlés szerint
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hártyáitól megtisztított nyúldarabokat szalonnával gazdagon megtűzdelünk s enyhén besózzuk. Egy sütőlapra zöldségágyat készítünk, melyre rátesszük a nyúldarabokat, besózzuk és forró zsírral leöntjük, aztán meleg sütőben szép rozsdabarnára sütjük. Sütés közben fűszerezzük és a zöldség és pecsenye levével öntözgetjük.
Ha a hús megpuhult, a zöldségágyról levesszük és a zöldséget szitán áttörjük. Barna rántást készítünk a következőképpen: 3 deka zsírban füstölésig pirítunk 3 deka porcukrot, majd a lisztet belekeverjük és 3 deka reszelt vöröshagymával kissé megpirítjuk. Akkor hozzáöntjük a szitán áttört zöldséges pecsenyelevet, jól elkeverjük és megízesítjük egy kis borral, ecettel és citrommal. Aztán felforraljuk, beletesszük a nyúl húsát, elkeverjük a tejfellel. A húst ebben a mártásban puhára pároljuk.
Hozzá vajjal leöntött zsemlegombócot vagy kelgombócot tálalunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)