Nyúl vadasan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Herceg Feri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A hártyáitól megtisztított nyúldarabokat szalonnával gazdagon megtűzdelünk s enyhén besózzuk. Egy sütőlapra zöldségágyat készítünk, melyre rátesszük a nyúldarabokat, besózzuk és forró zsírral leöntjük, aztán meleg sütőben szép rozsdabarnára sütjük. Sütés közben fűszerezzük és a zöldség és pecsenye levével öntözgetjük. Ha a hús megpuhult, a zöldségágyról levesszük és a zöldséget szitán áttörjük. Barna rántást készítünk a következőképpen: 3 deka zsírban füstölésig pirítunk 3 deka porcukrot, majd a lisztet belekeverjük és 3 deka reszelt vöröshagymával kissé megpirítjuk. Akkor hozzáöntjük a szitán áttört zöldséges pecsenyelevet, jól elkeverjük és megízesítjük egy kis borral, ecettel és citrommal. Aztán felforraljuk, beletesszük a nyúl húsát, elkeverjük a tejfellel. A húst ebben a mártásban puhára pároljuk. Hozzá vajjal leöntött zsemlegombócot vagy kelgombócot tálalunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||