Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Sós kifli

Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre ... tovább

Sós omlóstészta (alaprecept)

A sóval összeszitált lisztet, a kis darabokra vágott, hideg vajjal, gyors mozdulatokkal elmorzsáljuk, de készíthetjük késes robotgépben is. Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg. Végül a tojássárgájával ... tovább

Sós vargabéles csirkével

Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt ... tovább

Sós-magvas keksz

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. ... tovább

Sósperec

A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább

Spenótos lepény

5 egész tojást felverek, sózom, borsozom. Belekeverek 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd összezúzott fokhagymát, egy kisdoboz tejfölt. Végül hozzáadok 1 csomag kiolvasztott, "kicsavart" fagyasztott parajt és 10 dkg reszelt ... tovább

Spenótos tojástekercs

A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább

Spenótos, mascarponés gnocchi

A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Egy perc múlva ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk. Beledobjuk a spenótot és, ha összeestek a ... tovább

Spenótos-juhtúrós galuska

A tejföl felében elkeverjük a juhtúrót. Evőkanálnyi olajon kicsit pároljuk a finomra vágott fokhagymát, de ne égessük meg, majd dobjuk rá a spenótot és csak addig hagyjuk a lángon, amíg össze nem esik. A galuskát, a spenótot ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább