Sós omlóstészta (alaprecept)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
12,5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sóval összeszitált lisztet, a kis darabokra vágott, hideg vajjal, gyors mozdulatokkal elmorzsáljuk, de készíthetjük késes robotgépben is. Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg. Végül a tojássárgájával összegyúrjuk és gombóccá formáljuk. Ha nem állna össze a tészta, egy evőkanál hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentessük. Végül lisztezett deszkán vagy fólia lapok között nyújtsuk ki, a kívánt vastagságúra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)