Kevés tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingos masszát. Kevergetve felfőzzük, majd a lángot kikapcsolva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt habosra keverjük a ... tovább
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük.
A ... tovább
A pulykamellet nagy szeletté vágjuk és fólia alatt téglalappá verjük. A felforrósított vajon, addig pároljuk a spenótot, amíg összeesik. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A húslapra terítjük, majd befedjük a ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat elkeverjük a cukor felével, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és a maradék cukorral és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát vajjal kikent, ... tovább
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Gyengéden megütögetjük, majd sóval, borssal meghintve az olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk. A megmaradt sütőzsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és ... tovább
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A tojásokat keverjük habosra a vajjal és a cukorral, végül dolgozzuk bele a lisztet. Ízlésünk szerint keverjünk, a masszába, darabokra vagdalt aszalt gyümölcsöt, mazsolát, birsalmasajtot, ... tovább
A megtisztított pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A pontyfilét kb. 5 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután a füstölt szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ezután a tűzdelt ... tovább
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik ... tovább
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A ... tovább