Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább
A borjúlábszárt keresztben, a csonttal együtt, szeleteltessük fel a hentessel. Sütés előtt kössük körbe konyhai zsineggel, hogy kerek formáját szépen megtartsa. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük meg fátyolnyi liszttel. A ... tovább
A hámozott, felezett őszibarackbefőttet lecsepegtetjük, majd fahéjjal meghintjük. Vastagon kivajazott tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. A tojásokat 10 deka cukorral, a tejszínnel és a rummal elkeverjük, majd a barackokra ... tovább
Az őszibarackot meghámozzuk és darabokra vágjuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben ... tovább
A csirkemelleket kifilézzük, a csontot és a bőrt máshoz használjuk fel, majd fólia alatt, gyengéden kiverjük. lesózva, borsozva állni hagyjuk egy negyed órát, majd leitatva az olajban elősütjük. oldalanként kb 3 percig. A megmaradt ... tovább
A kagylót szétnyitjuk és az osztrigát kivesszük a héjból. A fehérbort felforraljuk, sózzuk és beleolvasztunk 5 dkg vajat, megfőzzük, a lében a kagylókat, majd a kagylókat kivéve és lecsöpögtetve, a levet felére beforraljuk.
A ... tovább
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült ... tovább
Az élesztőt 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, 1 kiskanál cukrot keverünk bele, és 15 percre meleg helyen félretesszük, hogy az élesztő felfusson. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a sóval és a maradék cukorral összeforgatjuk. A ... tovább
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a ... tovább
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben ... tovább