Őszibarack burokban sütve
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 doboz
őszibarackbefőtt |
88 |
0.5 |
0.1 |
21.2 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hámozott, felezett őszibarackbefőttet lecsepegtetjük, majd fahéjjal meghintjük. Vastagon kivajazott tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. A tojásokat 10 deka cukorral, a tejszínnel és a rummal elkeverjük, majd a barackokra öntjük. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb húsz perc alatt megsütjük, ekkor a maradék cukorral megszórjuk és grill fokozaton a cukrot rábarnítjuk.
mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)