Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Medvehagymás frittata

Egy sütőálló serpenyőt vajjal kikenünk. A tojást a tejföllel, a sóval és a borssal felverjük, majd belekeverjük a vékony csíkokra vágott medvehagymát. A serpenyőbe öntjük és a tűzhelyen, addig sütjük, amíg az alja ... tovább

Medvehagymás pompos

A liszt közepébe nyomunk egy gödröt, majd a langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt beleöntjük. Ha felfutott, a tésztát összedolgozzuk. Kelni hagyjuk, úgy, egy órát. Átgyúrjuk, majd, még fél órát pihenni hagyjuk. Tepsi ... tovább

Medvehagymás-gombás túróslepény

A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig ... tovább

Medvehagymás-túrós tekercs

A kétféle túrót és a langyos vajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát, szezonon kívül, újhagymával is készíthetjük. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd a fél centi vastagra kinyújtott tésztára ... tovább

Meggyes pite

A meggyet kimagozzuk, a súly magozva értendő, majd a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük. Amíg a tésztát gyúrjuk pihenni hagyjuk. A lisztet, a zsírt, a vajat összemorzsázzuk, majd a tejföllel és egy tojással ... tovább

Meggyes rétes

Az meggyet kimagozom, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett lecsöpögtetem, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább

Meggyes süti

A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább

Meggyes-mákos pite

A lisztet, a sütőport, a darált mákot és a sót összeszitáljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet. A habos masszát vajjal kikent és zsemlemorzsával behintett tepsibe ... tovább

Meggyes-mákos rétes

A tejet felforralom és kevergetve feloldom benne a cukrot és a sót, majd hozzáadom a mákot és a fahéjt. Hagyom kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverek hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára ... tovább

Meleg töltött paradicsom

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk. belülről megsózzuk és lefordítva kicsepegtetjük. A burgonyát puhára főzzük és a a juhtúróval együtt áttörjük. A masszát, egy tálban összekeverjük a borssal, a lereszelt ... tovább