Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mazsolás kupac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál narancshéj 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a cukorral, a tojásokkal, a narancshéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. A lisztbe forgatjuk a mazsolát és részletekben a vajas masszába dolgozzuk. Két kanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire és a 175 fokra előmelegített sütőben negyed órát sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megcsepegtetjük, a vízfürdőben, megolvasztott csokoládéval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)