A lisztből, a feldarabolt vajból, a cukor és a fahéj feléből, csipet sót hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtva egy kerek gyümölcstortaformát kibélelünk vele, majd szorosan kirakjuk a kimagozott és ... tovább
A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben ... tovább
A tojásfehérjét a sóval és a kifacsart citromlével kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a keményítővel összeszitált porcukrot. A masszát, habzsákból a kekszek szélére nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 100 ... tovább
A lisztet összeforgatjuk a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és az ánizsmaggal. A vajjal morzsalékosra dolgozzuk és a két tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Ceruzányi darabokat formálunk és pereccé alakítjuk. Porcukorral meghintve ... tovább
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon ... tovább
A lisztből, a vajból egy evőkanálnyit, a cukorból egy mokkáskanálnyit elveszünk. A felforrósított rumot ráöntjük a mazsolára és időnként megkeverve állni hagyjuk. a meglangyosított tejben elkeverjük a mokkáskanálnyi cukrot és ... tovább
Az articsóka szárát vágjuk le és szedjük le a kemény, külső leveleit, csepegtessünk rá citromot és sós vízben főzzük meg. lecsepegtetve tegyük félre.
A két evőkanál vajon és az olajon pároljuk meg a zöldjével együtt, ... tovább
A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon ... tovább
A néhány vágással felaprított káposztát a kisebbre szelt gyümölccsökkel, a finomra vágott hagymával, fokhagymával és a babérlevelekkel átforgatunk, majd jénaiba vagy egyéb sütőtepsibe terítünk. Rátesszük a sózott, borsozott ... tovább
A tejet meglangyosítjuk, majd az édesítőt elkeverjük 2 dl tejben fontos, hogy teljesen feloldódjon benne. 1 dl tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és meleg helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy tálban a sóval összekeverjük. ... tovább