Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Angol szilváspite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Gyümölcsök, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a feldarabolt vajból, a cukor és a fahéj feléből, csipet sót hozzáadva gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtva egy kerek gyümölcstortaformát kibélelünk vele, majd szorosan kirakjuk a kimagozott és elnegyedelt szilvával. 175 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Közben az öntet hozzávalóit elkeverjük és a félig sült sütemény tetejére öntjük. Még negyed órát hagyjuk a sütőben.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)