Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(364 db)

Töltött tőkehalfilé

A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk ... tovább

Túrós batyu

A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd belekeverve a cukrot és a sót, összegyúrjuk az élesztős tejben elkevert tojással. Végül beledolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat. Langyos ... tovább

Túrós beigli

A túrót áttörjük és elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát és a búzadarát, ismét összekeverjük, és legalább két órát állni hagyjuk. ... tovább

Túrós derelye

A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. Gondolatban megfelezzük és az egyik felére egymástól megfelelő távolságot tartva teáskanálnyi tölteléket teszünk. A köztes részt vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a másik tésztalapot. A ... tovább

Túrós palacsinta

A mazsolát forrázzuk le és öt percig hagyjuk állni, majd csepegtessük le. A túrót törjük át, majd a tojások sárgájával, a citromhéjjal, a vaníliás és ízlés szerint porcukorral eldolgozzuk, majd habosra keverjük a tejföllel. A ... tovább

Túrós palacsinta vaníliasodóval

A hozzávalókat a langyos vajjal elkeverjük és a palacsintákba töltjük, negyedekbe hajtjuk és a sodóval leöntve, melegen kínáljuk. ... tovább

Túrós palacsintafelfújt

A túrót keverjük simára két tojás sárgájával, egy kanál cukorral, vaníliás cukorral és a mazsolával. A tojásfehérjékből, csipetnyi sóval, verjünk lágy habot és forgassuk bele óvatosan a túróba. Töltsük meg a palacsintákat ... tovább

Túrós sárgabaracktorta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább

Túrós-őszibarackos rétes

A tojások sárgáját a cukorral, a citrom reszelt héjával és a darával kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Végül a tojások, csipet sóval, keményre vert habját is beleforgatjuk, az előzőleg meghámozott, kimagozott és ... tovább

Uborkás, szalámis batyu

A szalámit vastag szeletekre, majd félbe vágjuk. Az uborkát ferdén felkarikázzuk. A négyzetekre vágott levelestésztára egy-egy szalámi és uborkadarabot teszünk és a szélét tojással lekenve félbehajtjuk. A tetejét is megkenjük ... tovább