Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Göngyölt
(184 db)

Gesztenyével töltött pulykamell

A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált ... tovább

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Gombás borjútekercs cukkinivel

A szalonnát és a gombát finomra vágjuk, majd a szalonnát zsírjára sütjük és a gombával összepároljuk, közben fűszerezzük a bazsalikom harmadával és a zúzott fokhagymával. A borjúhúst vékony szeletekre vágjuk, gyengéden ... tovább

Gombás, göngyölt pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágjuk és fólia alatt vékonyra kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után, nagyon finomra vagdaljuk és forró olajon éppen csak ... tovább

Gombás-szalonnás sertéstarja

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket ... tovább

Gombával és kacsahússal töltött csigák, cukkinis lepénnyel

Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb ... tovább

Gombával-sajttal töltött csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és lapjában szeletekre vágjuk. Fólia alatt gyengéden vékonyra verjük. A gombát beáztatjuk, majd apróra vágjuk. Az áztatólevet felére beforraljuk. 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a finomra ... tovább

Gombával-spenóttal töltött pulykamellrolád

A spenótot forrásban lévő, sós, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd azonnal leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetve félretesszük. A pulykamellet úgy vágjuk fel, hogy, folpack alatt, vékony, téglalap alakú szeletté ... tovább

Göngyölt borjúszelet

A póréhagymát 8 négyujjnyi darabra vágjuk és sós vízben roppanósra főzzük. A húst nyolc szeletre vágjuk, gyengéden kiverjük és sózzuk borsozzuk, majd az egyik oldalát mustárral vékonyan megkenjük. a lecsepegtetett pórét a ... tovább

Göngyölt szalonnás-sajtos hús

A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább