Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Macskajajra
(137 db)

Gulyás macskajajra

A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, ... tovább

Gyulai savanyúkáposzta

A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát megpároljuk rajta. Nagylángon összesütjük a felkarikázott kolbásszal, hozzáadjuk, a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott, káposztát. ... tovább

Hagymás lepény

A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább

Hagymás, cheddar sajtos quesadilla

A félfőre vágott hagymát, a felhevített olajon, párolni kezdjük, félidőben cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Közben a sajtot lereszeljük. A sajt-hagyma-sajt tölteléket, minden második lapon elosztjuk és a másik lappal ... tovább

Halkocsonya

A harcsafilét tenyérnyi darabokra vágjuk és besózzuk. A keszeget és a halaprólékot fazékba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket, a félbe vágott hagymát és fokhagymát. Leöntjük, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, végül egy órát, ... tovább

Hamis szabolcsi töltött káposzta

A recept attól hamis, hogy igazából nincs benne töltött káposzta, az ízvilág azonban változatlan marad. A rozst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Ízes oldalas

Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább

Juhtúrós-tonhalas szendvics

A tonhal olaját, a juhtúrót, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a többi fűszert sima krémmé dolgozzuk. A félbe vágott ciabatták mindkét felét megkenjük a krémmel. Az alsó részre terítjük a saláta levelet és a ... tovább

Káposztás bableves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a ... tovább

Káposztás libacomb

A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és ... tovább