Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hideg téli napokra
(415 db)

Sertésszűzes baguette

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd borsba és olajba forgatjuk. Egy éjszakát pihenni hagyjuk, vékonyan felszeleteljük és a lecsepegett zsiradékon átsütjük. A megpirított baguettek alját, az ajvarral megkenjük és a hússzeleteket ... tovább

Setéscsülök osso bucco módra

A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal ... tovább

Skót csirkehúsleves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a ... tovább

Slambuc káposztalevese

A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket ... tovább

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Somogyi fokhagymás, csípős felvágott

A lebőrözött tokaszalonnát centis kockára vágjuk, majd lobogó forró vízbe dobjuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lapockát kétszer-háromszor átdaráljuk. A fűszereket és a fokhagymát két evőkanál vízzel ... tovább

Sonkás burgonyagombóc párolt savanyúkáposztával

A héjában főtt burgonyát, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és a zsírját kisütjük, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírján megpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis kockára ... tovább

Sonkás rétes

A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy ... tovább

Sonkás tészta

A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a ... tovább

Sörös császárhús velesült káposztával

A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A ... tovább