Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszelet babbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szabadban, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a húst csíkokra vágjuk, majd a felhevített olajon, barnára sütjük. Közben, hozzákeverjük a félfőre vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, az apróra metélt chilit és a zöldfűszereket. Ez alatt, fűszerezzük, sóval, borssal. A paradicsomot kicsumázzuk és darabokra vágjuk. A sült húsos keverékkel és a beáztatott babbal összekeverjük, majd a római tálba terítjük. Aláöntjük a bort és a baconszeletekkel befedjük. Lefedjük a tálat, majd hideg sütőbe tesszük és 160 fokra állítva a sütőt, 3 órát pároljuk. Tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Nagyétkűeknek, sült karikaburgonyával, adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)