Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Meleg nyári napokra
(701 db)

Ropogós süllőfilé zöldségágyon

A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a ... tovább

Rostonsült rák zöldségekkel

A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott ... tovább

Rozmaringos afrikai harcsa

A harcsát szeletekre vágjuk, majd sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. Sóval, borssal és a rozmaringgal ízesítve, 2 citrom héjával és kicsavart levével bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A vajat ... tovább

Rozmaringos borjúsaslik

A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd ... tovább

Rozmaringos vasalt csirke

A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább

Rozsdás aprópecsenye bulgurral

A felhevített zsiradékban megpirítjuk a ceruzányi vastagra vágott húst. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd összepároljuk. Végül hozzáadva a fűszereket, szükség esetén kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Beleöntve a ... tovább

Ruj

A hozzávalókat turmixgép poharába öntjük és homogénre keverjük, de ne legyen habos. Jégkockára öntve kínáljuk, a tetejére reszeljünk szerecsendiót. ... tovább

Rumos piskótás fagylaltkehely

A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő ... tovább

Rumos-meggyes tiramisu

A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább

Sáfrányos spárgafőzelék

8 deci vizet forraljunk fel, keverjük bele a vajat, a sót, a cukrot és a citromlevet. Főzzük a lében két percig a spárgák zsenge fejét, majd tegyük át jeges vízbe. A spárgák aljáról törjük le a fásabb szárat és ezt is főzzük ... tovább