Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik ... tovább
A lisztet a cukrokkal, a sóval, a citromhéjjal és a sütőporral összeszitáljuk. Késes keverőben a hideg vajjal morzsásra dolgozzuk. Egy tojás és kevés tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Tegyük hűtőbe egy órára. A ... tovább
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A felvert tojással és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg. A tésztacipót fóliába ... tovább
Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. ... tovább
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe ... tovább
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A húslevesből megmaradt zöldségeket és a húst húsdarálón ledaráljuk. A felhevitett olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd a fokhagymát belekeverjük, összeforgatjuk a fűszerekkel és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a ... tovább
A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A ... tovább
A lisztet elkeverjük a sóval, 2 evőkanál zsírral, a tojással és fél deci vízzel. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. Golyóvá formáljuk és meleg lábossal letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán tányér ... tovább