Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább

Krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább

Kuglóf gazdgon

A szobameleg vajat a cukor kétharmadával, meg a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel – ebből egy evőkanálnyit félreteszünk – összeforgatjuk, az ... tovább

Kuglófsütőben sült kalács

Az egyik tojást szétválasztjuk és a fehérjét félre tesszük. 2 deci langyos tejben elkeverünk egy teáskanálnyi cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk és a tojással, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval dagasztani kezdjük. ... tovább

Lángos

3 deci langyos vízben feloldjuk a cukrot, belekeverjük az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Ha felfutott, összedagasztjuk a sóval átszitált liszttel. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd a tésztát olajjal körbekenjük és ... tovább

Lazac tepertő

Nagyáruházak halrészlegén kapható, az egyébként értéktelen húsnak számító, lazac szeletből levágott zsíros húsdarab. Leöblítés és leszárítás után, a halcsíkokat sóval és borssal meghintjük, majd sütőpapírral bélelt ... tovább

Lazac töpörtyű

A halakat is áruló, multik pultjain a lazac, zsíros hasaalját külön kell árulni. Ezt a nyesedéket forgassuk át sóval és borssal, majd terítsük sütőpapírral borított tepsibe. 200 fokos sütőben, egyszer átforgatva. süssük negyed ... tovább

Lazacos melegszendvics

A juhtúrót simára keverem a vajjal, a megreszelt hagymával és a lazackonzervvel. A tejszínnel kenhető állagúra higítom, majd izlés szerint megborsozom. A kenyérszeleteket megkenem a masszával. Előmelegített, forró sütőben vagy ... tovább

Lekváros bukta

A hagyományosan készült, de kissé híg szilvalekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt szilvát belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, ... tovább

Lekváros kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima ... tovább