Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Húsvét, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál reszelt torma ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
10 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
10 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
8 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, uborkákat, majd tekerjük fel, mint a bejglit. Helyezzük tálalótálra és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt, a maradék krémből, nyomjunk a tekercsek közepére habrózsát és díszítsük kaporágacskával, tormareszelékkel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)