Kovászos uborkával töltött sonkatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Húsvét, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Húsfélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, uborkákat, majd tekerjük fel, mint a bejglit. Helyezzük tálalótálra és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt, a maradék krémből, nyomjunk a tekercsek közepére habrózsát és díszítsük kaporágacskával, tormareszelékkel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||