Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Olaszos pulykarolád grillezve

A pulykamellet felszeleteljük és fólia alatt négy nagyobbacska szeletté verjük. A paradicsomot kimagozzuk és a mozzarellával együtt, kis kockára vágjuk. Összekeverjük a metélt bazsalikommal. A sózott borsozott húsokra halmozzuk a ... tovább

Olaszos rántott szelet

A finomra vágott vöröshagymát, az olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, sűrűre forraljuk. A kivert hússzeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük, majd ... tovább

Oldalas nyárson

Az oldalast egy fej fokhagymával, vöröshagymával, 2 babérlevéllel, szemesborssal és sóval ízesített vízben főzzük 25 percig, majd lecsepegtetve hagyjuk kissé kihűlni és minden második csont között elvágva daraboljuk fel. Amíg ... tovább

Olívás kenyér

Két és fél deci langyos vízbe keverjük el a cukrot, az élesztőt és evőkanálnyi lisztet hozzáadva, hagyjuk öt percig pihenni. Közben az olajbogyó felét vágjuk apró darabokra. Gyúrjuk össze a lisztet a darabolt olívával, az ... tovább

Olivás, pácolt feta

A fűszereket elkeverjük, sok szempontból jobb a szárított, a tört babérlevéllel, a finomra aprított chilivel és fokhagymával, majd beleforgatjuk, az olívabogyót és a kis kockára aprított feta sajtot, jó minőségűt érdemes ... tovább

Olivás-rozmaringos csirkecomb

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az olajjal elkevert mustárral. Két órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük. Köré szórjuk, a hajóba vágott és a lecsepegett mustáros olajjal elkevert burgonyát, a szétszedett, de nem ... tovább

Omlós sült oldalas magyarosan

A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra ... tovább

Omlós szilváslepény

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Omlós tepertős pogácsa

A langyos tejfölt az élesztővel, az egész tojással és a borssal eldolgozzuk. 10 perc pihentetés után, hozzáadjuk a lisztet, a darált tepertőt, a zsírt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral ... tovább

Omlós túrótorta

Az omlós tésztát készítsük el kétszeres mennyiségben. Osszuk kétfelé, majd az egyik felével, járjunk el a recept szerint. Közben készítsük el a tölteléket. A túrót keverjük el 4 tojás sárgájával, a cukor felével, a ... tovább