Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyúl vörösboros mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3,5 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
10 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
12 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
30 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
8 db nyúlcomb 158 21 8 0.4 0 71
2 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
• Nyúl vörösborban

Ujjnyi csíkokra vágjuk a húst, serpenyőben zsíron puhára pároljuk. A májat felszeleteljük És a hús mellett átsütjük. Közben külön-külön megpároljuk a gombát sózva borsozva, és a borsót, és összekeverjük a hússal. Mártás: zsírban világosra pirítjuk a lisztet és a borral felengedjük, összeforraljuk, ha sima a húsra öntjük. Meglocsoljuk az alkohollal és meggyújtva visszük az asztalra. Párolt rizs és sült burgonya illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)