A bulgurt leöntjük kétszeres térfogatú forró vízzel, majd hagyjuk, hogy felszívja. A kis kockára vágott zöldségeket,a chilit (ízlés szerint kimagozva), a finomra aprított zöldfűszereket, a citrom kicsavart levével, az olajjal, a ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát.
Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk ... tovább
A koktélrákot, felengedve, lecsöpögtetjük. A bort és a halalaplevet felmelegítjük. Az olajban, pár perc alatt, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Beleszórjuk a rizst és a kis darabokra szelt fokhagymát és ha a rizs is ... tovább
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lekvárral megkenjük és rásimítjuk a tölteléket. Beborítjuk a másik lappal és ... tovább
Egy deci tejben elkeverjük a keményítőt. A többi tejet, a kókusztejet, a sót és a cukrot összeforraljuk, majd beleöntjük a keményítőt és ezzel is felforraljuk. Kelyhekbe öntjük és jól behűtjük. Tálalás előtt díszítsük fel ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a kókuszreszeléket, majd két perc múlva hozzákeverjük a bulgurt. Két perc kevergetés után, felöntjük hét deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és ha a víz felforrt, az edényt lefedve, a lángot eloltjuk. ... tovább
A cukrot a felhevített olajban megbarnítjuk, rászórjuk a kakaót és a többi hozzávalót hozzáadva, folyamatosan kevergetve, simára forraljuk. Ha nem lenne elég sima, botmixerrel keverjük át. ... tovább
A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább
Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább
Szúrjuk fel a dagadót vagy vásárláskor kérjük meg a hentest. A zsemlét áztassuk tejbe, majd csavarjuk ki és morzsoljuk el. A kolbász bőrét húzzuk le és a húsát dolgozzuk össze a zsemlével, a szódabikarbónával és a tojással. ... tovább