Kemencében sült báránylapocka
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
báránylapocka |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és szorosan burkoljuk alufóliába, letakarni nem elég. Majd két órára toljuk a kemencébe. Ekkor a fóliát vegyük le és a kisült zsírjával locsolgatva, még fél órát süssük. Amíg szép aranybarna lesz.
Salátával, esetleg tepsis burgonyával kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)