Kemencében sült báránylapocka
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 evőkanál				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 ág				
		rozmaring					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					2 db				
		citrom  					 | 
					31 | 
					0.4 | 
					0.6 | 
					2.3 | 
					5.3 | 
					0 | 
				
				
						
					1 fej				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		báránylapocka					 | 
					194 | 
					19.7 | 
					12.7 | 
					0.3 | 
					0 | 
					70 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és szorosan burkoljuk alufóliába, letakarni nem elég. Majd két órára toljuk a kemencébe. Ekkor a fóliát vegyük le és a kisült zsírjával locsolgatva, még fél órát süssük. Amíg szép aranybarna lesz.
Salátával, esetleg tepsis burgonyával kínáljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)