Kemencében sült báránylapocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és szorosan burkoljuk alufóliába, letakarni nem elég. Majd két órára toljuk a kemencébe. Ekkor a fóliát vegyük le és a kisült zsírjával locsolgatva, még fél órát süssük. Amíg szép aranybarna lesz. Salátával, esetleg tepsis burgonyával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||