Kemencében sült báránylapocka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fokhagymát zúzzuk össze és a lisztet rászitálva, sózva borsozva, a lét citrom levét belecsavarva dolgozzuk masszává. Ezt a masszát kenjük, simogassuk a báránylapockára. Tegyük serpenyőbe, dobjuk mellé a rozmaringágakat és szorosan burkoljuk alufóliába, letakarni nem elég. Majd két órára toljuk a kemencébe. Ekkor a fóliát vegyük le és a kisült zsírjával locsolgatva, még fél órát süssük. Amíg szép aranybarna lesz.
Salátával, esetleg tepsis burgonyával kínáljuk.