Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kijevi jércemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Töltött, Bundázott
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db jércemell ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de nem kell feszesre. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, a melleket sózzuk borsozzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Burgonya püré és angolos zöldség az ajánlott körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)