Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, amíg melegszik bedörzsöljük a húst a fűszerekkel. Egy tepsibe kenjük a zsírt és öntünk rá egy deci vizet, a lepergett fűszereket beleszórjuk és beletesszük a húst. Negyed órát hagyjuk a ... tovább
A babérlevél kivételével, a fűszereket mozsárban összetörjük. A bacont kettévágjuk és a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A zöldségeket kockára vágjuk, majd a felkockázott baconnal és a fűszerek felével ... tovább
A cseresznyét kimagozzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd beleforgatjuk a barackot és a sütőformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig vagy ... tovább
A lisztet, a porcukrot, a vajat, egy csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadva a tojássárgáját csak addig gyúrjuk amíg a tészta összeáll. Fél-egy órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és ... tovább
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább
Az összetört kekszet, az olvasztott vajat, a cukrot és a fahéjat jól elkeverjük, majd kanállal, sütőpapírral bélelt kapcsos formába nyomkodjuk. Hőtőben pihentetjük 2 órát, majd rásimítjuk a gyümölcsös túrókrémet, hagyjuk ... tovább
A húsokat lehártyázzuk és kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket olajjal megkent ... tovább
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon a ceruzányi csíkokra vágott húst megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára ... tovább
A felhevített zsírban megpirítjuk az apróra felkockázott szalonnát, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a ceruza vastag csíkokra vágott húst és kevergetve, fehéredésig sütjük. Megszórjuk a ... tovább
Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a ... tovább