A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább
A kekszet daráljuk meg. a mogyorót szárazon pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni és 15 dkg-t daráljunk meg. A mogyorókrémet, a darált kekszet, a likőrt és a lekvárt dolgozzuk homogén eleggyé és formáljunk diónyi gombócokat. A ... tovább
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. ... tovább
A nyelvet és a csülköt egy éjszakán át áztatjuk. A többi, megtisztított hozzávalóval együtt fazékba tesszük és épp csak annyi vízzel öntsük le, hogy ellepje. Ne sózzuk, mert a füstölt húsok is sósak. Lassú tűzön addig ... tovább
A langyos tejfölt az élesztővel, az egész tojással és a borssal eldolgozzuk. 10 perc pihentetés után, hozzáadjuk a lisztet, a darált tepertőt, a zsírt. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel leöntjük, felforraljuk a vizet és kikapcsolva a lángot, lefedve állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon ... tovább
A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább
A zsiradékban megsütjük a grillkolbászt, a zsiradékot a továbbiakban másra használjuk fel. A kolbászt hosszában félbe vágjuk. A baguettet keresztben és hosszában félbe vágjuk, majd vaslapon megpirítjuk. Mindkét pirított oldalt ... tovább
A lisztbe keverjük a sót és az oregánót, majd a vajjal gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk és a tojássárgáját hozzáadva összegyúrjuk. Egy órát, hűtőben, pihentetjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra ... tovább