Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Szilveszter
(325 db)

Juhtúrós-karajos császárzsemle

A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a ... tovább

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs

A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is ... tovább

Kanadai bacon

A borókabogyót és a fokhagymát megroppantjuk, majd a többi fűszert hozzáadva két liter vízzel felforraljuk. Kihűtjük, majd a gondosan lehártyázott, két darabba vágott karajt belefektetjük. Akkora edényt válasszunk, hogy a húst ... tovább

Kandírozott dió

Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel. A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. ... tovább

Káposztás bableves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a ... tovább

Káposztás pogácsa

A káposztát lereszeljük és besózva fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A cukorból kiskanálnyit a tejbe szórunk, a többit a felhevített olajban megbarnítjuk és a káposztát hozzákeverve szép aranylóra sütjük. ... tovább

Káposztás sült tarja

A felszeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd az olajon átsütjük. Sütőtepsibe terítjük. A kevés zsíron, a cukorral, a köménnyel, és a csillagánizzsal elkevert káposztát megpirítjuk és a lesütött húsokra terítjük. Tejföllel ... tovább

Káposztás tekercs

Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább

Káposztás- töpörtyűs pogácsa

A káposztát egészen apróra vágom, megsózom, megborsozom, és kevés zsíron megpárolom. A töpörtyűt megdarálom, és összekeverem a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, meg egy kevés borssal. Jól összegyúrom a párolt ... tovább

Kapros halsaláta

A kifilézett halat, a kicsumázott almát, az uborkát, a hagymát és a főtt burgonyát kis kockára vágjuk. Beleforgatjuk a többi hozzávalóból kevert öntetbe. Jól behűtve, kaporszálakkal díszítve tálaljuk. Vajat és barnakenyeret ... tovább