Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hurkás rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
1 szál véreshurka 212 11.9 18.2 0.2 0 75
1 szál májashurka 157 22.6 7.1 0.4 0 85
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ízeket. Lehet borsosabb-sósabb a szokottnál. Vágjuk a réteslapokat 15x15 centis négyzetekre és csepegtessük meg zsírral. Az egyik szélére halmozzunk evőkanálnyi tölteléket, majd a két oldalát behajtva tekerjük fel. A tetejét kenjük le, kevés zsírral és borssal elkevert tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan a legfinomabb.
Egy szilveszteri bulira ideális alkoholszivacs.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)