Hurkás rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
1 szál
véreshurka |
212 |
11.9 |
18.2 |
0.2 |
0 |
75 |
1 szál
májashurka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
85 |
2 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hurkákat fosszuk meg a bőrüktől és villával törjük át, majd kiskanálnyi zsírban, külön-külön pároljuk át. Fűszerezzük ízlésünk szerint, lévén az ételt borkorcsolyának szánjuk, bátran megengedhetjük a határozottabb ízeket. Lehet borsosabb-sósabb a szokottnál. Vágjuk a réteslapokat 15x15 centis négyzetekre és csepegtessük meg zsírral. Az egyik szélére halmozzunk evőkanálnyi tölteléket, majd a két oldalát behajtva tekerjük fel. A tetejét kenjük le, kevés zsírral és borssal elkevert tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Langyosan a legfinomabb.
Egy szilveszteri bulira ideális alkoholszivacs.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)