A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra ... tovább
A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát ... tovább
Kockázzuk fel a csirkemellet, vágjuk félfőre a hagymát, daraboljuk fel a burgonyát és karikázzuk fel a répát. Hevítsük fel az olajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Szórjuk rá a curry port és öntsük fel két evőkanál vízzel. ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd ... tovább
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. ... tovább
A csirkecombokat ketté vágjuk, majd kifilézzük. Egy éjszakára sós tejbe áztatjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük. A liszttel elkeverjük a fűszereket. A combokat a fűszeres liszt, tojás és az összetört kukoricapehely zsemlemorzsa ... tovább
Nem olcsó édesség, de vékonyan szeletelve rendkívül kiadós.
A szobahőmérsékletű marcipántömböt, kezdetben inkább ütögetve, semmint nyújtva, porcukorral meghintett lapon, késfok vastagságúra nyújtjuk. Elkenjük rajta a ... tovább
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább
A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább
A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább