Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Buli
(1735 db)

Szilvával és 3 sajttal töltött csirkemell baconban

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és ... tovább

Szilvával és fetával töltött csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd folpack alatt kiverjük. Négy alufólialapot olajjal vékonyan megkenünk, ráterítjük, hármasával, a sonkaszeleteket és beborítjuk a sóval, borssal meghintett csirkemellel. A ... tovább

Szilveszteri lencseleves

Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább

Szójaszószos hagymasaláta

A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát finomra vágjuk. Ráreszeljük a citromhéjat, majd a levét, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat rálocsolva elkeverjük. Ízlés szerint borsozzuk, majd hűtőben pár órát pihentetve ... tovább

Szőlőleves hidegen

A leszemezett szőlőt felöntjük 4 deci vízzel, a borral és beleszórjuk a fűszereket. Tíz percig forraljuk, majd botmixerrel összezúzzuk és átszűrjük. Behabarjuk a tejszínben elkevert keményítővel és újraforraljuk. Hagyjuk ... tovább

Tabáni saláta

A főtt tojást, a lilahagymát és a sonkát apróra vágjuk, a héjában főtt, megtisztított burgonyát almareszelőn lereszeljük. A tojássárgájához adjuk a cukrot, a mustárt, a citromlét és az olajjal majonézzé keverjük. Sózva, ... tovább

Tabbak

A kissé zsírosabb borjúhúst ledaráljuk a fokhagymával és két fej vöröshagymával, majd a paradicsompürével, a fűszerkeverékkel, 3 evőkanál olajjal, ízlés szerint sózva, borsozva jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, ... tovább

Tábori rakott burgonya

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva felszeleteljük. A zöldségeket és a kolbászt felkarikázzuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük. Két rétegű alufólia lapra terítjük a szalonna felét, rárakjuk a burgonya felét, ... tovább

Taco marhahússal

A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. ... tovább

Tanyasi töltött csirkemell

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és ... tovább