Szalonnával tűzdelt gyöngytyúkmell rostélyon sütve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
gyöngytyúkmell |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
füstölt csülök |
366 |
17.2 |
33 |
0.1 |
0 |
0 |
1 dl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
piros arany (csemege) |
37 |
9 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gyöngytyúk mellhúsából négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, és spékelőtű segítségével mindegyik hússzeletbe két-két vékony szalonnacsíkot húzunk. Ezután a melleket megsózzuk, és megszórjuk törött borssal.
Az olajban elkeverjük a zúzott és apróra vágott fokhagymát, és egy kevés Piros Aranyat. Ezzel a páccal a hús mindkét oldalát megkenjük, és a rostélyra téve megsütjük. Sütés közben gyakran kenegessük a fokhagymás páccal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)