Szárnyaskoktél gyömbéres dióval
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 60 dkg				
		pulykamell | 106 | 24.1 | 9.5 | 1 | 0 | 60 | 
				
						
					| 1 db				
		cikória | 16 | 1.3 | 0.2 | 2.3 | 0 | 0 | 
				
						
					| 20 dkg				
		majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 | 
				
						
					| 5 cl				
		ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 | 
				
						
					| 5 dkg				
		dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
				
						
					| igény szerint				
		almaecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| ízlés szerint				
		gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ízét.
Keverőtálba tesszük a majonézmártást, ketchuppal, reszelt gyömbérrel, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Belekeverjük a durvára őrölt dióbelet.
Tálaláskor a koktélos pohárba elhelyezzük a cikórialeveleket, erre rászórjuk a vékony metéltre vágott főtt pulykamellet és gazdagon leöntjük az elkészített koktélmártással. Zöldpetrezselyemmel és egy-egy fél dióbéllel díszítjük.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)