Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szárnyaskoktél gyömbéres dióval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 db cikória 16 1.3 0.2 2.3 0 0
20 dkg majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
5 cl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint almaecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ízét.
Keverőtálba tesszük a majonézmártást, ketchuppal, reszelt gyömbérrel, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Belekeverjük a durvára őrölt dióbelet.
Tálaláskor a koktélos pohárba elhelyezzük a cikórialeveleket, erre rászórjuk a vékony metéltre vágott főtt pulykamellet és gazdagon leöntjük az elkészített koktélmártással. Zöldpetrezselyemmel és egy-egy fél dióbéllel díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)