Szárnyaskoktél gyömbéres dióval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 db cikória 16 1.3 0.2 2.3 0 0
20 dkg majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
5 cl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
igény szerint almaecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet puhára pároljuk, és kihűtjük. A cikóriát leveleire szedjük és enyhén sós, almaecetes vízbe beáztatjuk - erre azért van szükség, mert az ecetes víz elveszi a cikória jellegzetesen kesernyés-savanykás ízét.
Keverőtálba tesszük a majonézmártást, ketchuppal, reszelt gyömbérrel, őrölt fehér borssal és sóval ízesítjük. Belekeverjük a durvára őrölt dióbelet.
Tálaláskor a koktélos pohárba elhelyezzük a cikórialeveleket, erre rászórjuk a vékony metéltre vágott főtt pulykamellet és gazdagon leöntjük az elkészített koktélmártással. Zöldpetrezselyemmel és egy-egy fél dióbéllel díszítjük.