A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük ... tovább
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre ... tovább
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt. Ha felfutott, kézzel vagy géppel hozzádagasztjuk a sóval összeszitált lisztet és az olajat. Fél órát hagyjuk kelni, majd a tésztát fél méteres ujjnyi rudakká formázzuk és ... tovább
Előírás szerint főzzük meg a finommetéltet és hagyjuk kihűlni. Az áttört túrót keverjük el a tojások sárgájával, 2 deci tejföllel, a pörköltszafttal, a felvagdosott olívával és a kicsontozott, majd apróra metélt ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább
A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk. ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább
A finomra vágott hagymát és a chilit pároljuk át az olajon, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a füstölt paprikát, végül forgassuk bele a garnélát. Néhányszor megkeverve, addig süssük, amíg a rákok szép ... tovább
Vásárláskor a spárga frissességét én úgy szoktam ellenőrizni, hogy két szárat összedörzsölök, ha nyikorog, akkor elfogadható frissességű. A zöldspárgát nem kell meghámozni, de a fás részt le kell törni. A spárga két ... tovább