Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
50 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a sonkát. Hűlni hagyjuk, közben a sajtot megreszeljük, a tojást elkeverjük a tejfölben, fűszerezzük és a reszelt sajt felét is hozzáadjuk. Egy tepsibe öntünk a szalonna zsírjából egy kanálnyit és kikenjük az edényt, majd behintjük zsemlemorzsával. A tésztát, a sonkás és tejfölös keveréket óvatosan összeforgatjuk és egyenletesen a tepsibe terítjük. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben kb fél órát vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul, sütjük.
Kicsit pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)