Sonkás tészta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
15 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
50 dkg
nagykocka tészta |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a sonkát. Hűlni hagyjuk, közben a sajtot megreszeljük, a tojást elkeverjük a tejfölben, fűszerezzük és a reszelt sajt felét is hozzáadjuk. Egy tepsibe öntünk a szalonna zsírjából egy kanálnyit és kikenjük az edényt, majd behintjük zsemlemorzsával. A tésztát, a sonkás és tejfölös keveréket óvatosan összeforgatjuk és egyenletesen a tepsibe terítjük. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben kb fél órát vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul, sütjük.
Kicsit pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)