Sonkás tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát előírás szerint megfőzzük, de elég kicsit roppanósra hiszen még sülni is fog. A szalonnát apró kockára, a bacont és a sonkát csíkokra vágjuk. a szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk benne a bacont és a sonkát. Hűlni hagyjuk, közben a sajtot megreszeljük, a tojást elkeverjük a tejfölben, fűszerezzük és a reszelt sajt felét is hozzáadjuk. Egy tepsibe öntünk a szalonna zsírjából egy kanálnyit és kikenjük az edényt, majd behintjük zsemlemorzsával. A tésztát, a sonkás és tejfölös keveréket óvatosan összeforgatjuk és egyenletesen a tepsibe terítjük. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben kb fél órát vagy amíg a sajt szépen meg nem pirul, sütjük. Kicsit pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||