A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat ... tovább
Ehhez a salátához, Toszkánában, sózatlan kenyeret használnak, de ez a mi ízlésünknek meglehetősen szokatlan volna, szikkadt fehérkenyérből is készíthető és finom. Igazi "szegényétel", laktató, a maradékok felhasználását ... tovább
4 ovális tűzálló tálba egy-egy deka vajat forrósítunk. Óvatosan két tojást ütünk beléjük, úgy, hogy a sárgájuk egyben maradjon és takarékon addig sütjük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája lágy marad. Tálalás ... tovább
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ... tovább
A túrót áttörjük, a tojásokat felverjük és keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Hűtőszekrényben pihentessük legalább egy órát. Az olajon kevergetve pirítsuk aranybarnára a morzsát, vigyázat a tűzről levéve, az edény ... tovább
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább
A felhevített vaj-olaj keveréken a reszelt fokhagymát és a spenótot átpároljuk. Belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojással elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalhatjuk önmagában, ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy ... tovább