Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojássaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Reggeli, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megtisztítunk és karikára vágunk 10 kemény tojást. Simára keverjük a majonézt a tejföllel, a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és citrommal, cukorral, fehérborssal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk. A tojással óvatosan összeforgatva, lehűtve, keménytojáscikkel, metélőhagymával megszórva, salátalevélen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)