Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tökfőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg főzőtök 30 1.1 0.1 6.1 2.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait kaparjuk ki és a húsát gyaluljuk le. A gyalult tököt sózzuk le és hagyjuk állni 15-20 percig.
A hagymát vágjuk szálasra, a kaprot vagdaljuk finomra.
A hagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk hozzá a kapor felét. 1-2 percig kavargassuk. majd a kicsavart tököt adjuk hozzá.
Engedjük fel annyi vízzel, hogy a tököt éppen ellepje.
Amikor a tök megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel, majd ízesítsük kevés ecettel és cukorral, végül keverjük hozzá a maradék kaprot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)