Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencsefőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, megmosott, egy órára beáztatott lencsét bő vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, sót. Ha megfőtt, a hagymákat és a babért kidobjuk, majd zsemleszínű rántást készítünk, rátesszük a pirospaprikát, fölengedjük a lencse főzőlevével és hozzáadjuk a lencséhez, jól összeforraljuk. Végül tejfölt keverünk hozzá és egy ízlés szerint ecetet.
Hagyományos feltétje a sültkolbász.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)