A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a ... tovább
A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább
Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával.
Jól behűtve tálaljuk ... tovább
Az oldalast, ha nagyon száraz előző este áztassuk be. Másnap daraboljuk fel. A bográcsba dobjuk a felkockázott szalonnát és zsírjára sütjük. A hagymát és az oldalasdarabokat kissé pirítsuk meg a szalonnazsírban, majd öntsük fel ... tovább
A vajon megpirítom a felkarikázott répákat és a nagyon apróra vágott hagymát. Ha puhulni kezdenek rádobom a zöldborsót, a petrezselyem felét és a zúzott fokhagymát, ezeket is pirítom egy keveset. Megszórom a liszttel, átforgatom ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott zöldségeket átpároljuk. Rádobjuk a felszelt gombákat és azokkal is átpároljuk. Ha a levét elfőtte, a liszttel és a paprikával átpirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk, közben ... tovább
Forraljunk fel másfél liternyi vizet és dobjuk bele az üvegtésztát, zárjuk el a lángot és lefedve hagyjuk állni negyed órát. Wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel a szezámolajat, keverjük bele a vékony csíkokra vágott répát ... tovább
A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
10 percig nagylángon forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.
Annyit ehetünk belőle, ... tovább