Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöld gazpacho

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint mentalevél 0 0 0 0 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkát meghámozzuk és kimagozzuk, majd a zöldségeket összevágjuk. a turmixgép poharába dobjuk és pürésítjük, közben a pohárba öntjük a többi hozzávalót is. fűszerezzük sóval, borssal és mentával.
Jól behűtve tálaljuk tejfölpöttyökkel és mentalevelekkel díszítve.

Huelva- ban és Sierra Morena-ban népszerű változata a gazpachónak.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)