Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Rántott csirkecomb

A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le. Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül ... tovább

Rántott galamb kreol módra

A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket ... tovább

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább

Rántott padlizsán

A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra ... tovább

Rántott paszternák

A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a ... tovább

Rántott patisszon

A patisszonokat meghámozzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk és kimagozzuk. Ha kellően zsenge a magokat nem kell eltávolítani. Besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A nedvességet papírtörlővel leitatva, a szokott módon, panírozzuk és ... tovább

Rántott pontyfilé

A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül ... tovább

Rántott pontyfilé szálkátlanul

A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és ... tovább

Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább

Rántott sertésborda sajtmártással

A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára ... tovább