Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát.
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább
Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a zellerzöldet és a lereszelt sárga- és fehérrépát. Ráhelyezzük a besózott halfiléket, megszórjuk a karikára vágott lilahagymával, ráöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk és alufóliával ... tovább
A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és ... tovább
A füstölt szalonnát egészen apróra metélem, zsírját kisütöm. A halfilét egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát finomra aprítom, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeletelem. A tejfölt a liszttel simára keverem.
A ... tovább
A póréhagyma fehér részét uborkagyalun legyaluljuk. A busaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meghintjük halfűszerrel. Egy tepsit kikenünk olajjal és a busafiléket belefektetjük, a felső oldalukat vékonyan megkenjük ... tovább
A kockára vágott sertésszüzet, a felhevített olajban átpirítjuk. A finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott pórét belekeverjük. Ezzel is átsütjük, majd a borral felöntjük és a levét elforraljuk. A tejszínnel felöntjük és ... tovább
Lévén nincs halfőző edényem, én, egy megszűnt országból származó kacsasütőt használok az elkészítéshez. Lábosban forraljunk fél liter vizet, majd dobjuk bele a darabokra vagdalt hagymát, az egyik citromot felszeletelve, a ... tovább
A zsemlét beáztatjuk a sörbe. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta, a sózott, borsozott csirkecombokat. A húsalaplét részletekben hozzáöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A puha ... tovább
A lehártyázott karajt felszeleteljük és széleit bevagdossuk, majd fólia alatt, vékonyra kiklopfoljuk. A sonkát ledaráljuk és a tejföllel sűrű masszává keverjük. A hússzeletek közepére evőkanálnyi sonkapépet teszünk és két ... tovább