A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk és sóval, borssal meghintve félretesszük. A vöröshagymát félfőre, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát kockára vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd ezt is feldaraboljuk. A zöldségeket ... tovább
A receptet a szükség szülte, ez volt, megcsináltuk belőle, finom lett. Az olajon átpároltuk a a finomra vágott hagymát. Rádobtuk az apróra vágott sonkát, a fűszereket és kevés vízzel felöntve összeforraltuk. Hozzáadtuk a hajóba ... tovább
A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a ... tovább
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott ... tovább
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Amíg készül, a vajat felhevítjük és a finomra vagdalt medvehagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a liszttel, rányomjuk a sajtot, beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, közben sózzuk, ... tovább
A karottát, a burgonyát, a póréhagymát és a cukkinit megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldbabot leszálkázzuk és kb. 4 cm hosszú darabokra aprítjuk. A lehéjazott paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A ... tovább
Az olajat felhevítjük, a zúzott fűszereket beleszórjuk, majd a bort beleöntjük. Zsírjára sütjük és a hússzeleteket pirosra sütjük benne. A szeleteket a levével leöntve, pirított puliszkával tálaljuk.
... tovább
A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább
A kicsontozott csülköt bőröstől kockára vágjuk és a forró olajon megpirítjuk, ha mindenhol kifehéredett hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott hagymát és hegyes zöldpaprikát. Ha a hagyma is átpárolódott belekeverjük a ... tovább