| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg marhacomb | 231 | 19 | 18 | 0.6 | 0 | 70 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál édeskömény | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál koriander | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 3 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál curry por | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajban átsütjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vajat és ha elolvadt, belekeverjük a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott és feldarabolt paradicsomot és a reszelt répát is hozzáforgatjuk. Kicsit pirítjuk, majd a húsalaplevet hozzáöntve, fedő alatt párolni kezdjük. Amikor félpuha, hozzáöntjük a joghurtban elkevert curryt. Mire elkészül, csak egészen rövid leve maradjon, ha kell a végén nagy lángon forraljuk be. A curry ízlésünk szerint csípős. Chilivel és citromlével ízesítve adjuk asztalra